Welzijn de Wolden wil het beheer van De Boerhoorn verzelfstandigen. De gemeente en Welzijn willen dat Dorpsbelangen Zuidwolde daar een belangrijke rol in speelt. De Boerhoorn moet meer dan nu een ontmoetingscentrum/dorpshuis gaan worden van en voor de inwoners.
Hoe kunnen we dat het beste doen?

Met deze vraag houdt een initiatiefgroep zich op verzoek van Dorpsbelangen Zuidwolde de komende tijd bezig. Die groep doet onderzoek en zal voorstellen doen voor onder meer de gewenste rechtsvorm van bestuur, de inzet van betaald en vrijwillig personeel, gewenste activiteiten en gebruikers, faciliteiten, openingstijden, verkoop en exploitatie.
Daarvoor is steun nodig uit alle geledingen van ons dorp. Om die steun te peilen is een klankbordgroep ingesteld die de initiatiefgroep adviseert en de voorstellen beoordeelt. Hiervoor hebben zich 25 personen aangemeld, maar dat moeten er meer worden.

Heeft u als betrokken inwoner van Zuidwolde ideeën over hoe het beheer van De Boerhoorn ingevuld moet worden en wilt u daar iets mee doen? Meld u dan aan bij het secretariaat van de initiatiefgroep, via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De klankbordgroep komt om de paar maanden bijeen.