Maandag 8 juli is er bij de nieuwe AED aan de Schottershuizen 23 (firma Bunskoek) een uitleg geweest voor de buurtbewoners. Veel van hen zijn aangesloten bij HartslagNu.nl en kunnen worden ingezet als burgerhulpverlener bij een reanimatie.

Op de foto staan oa Anita Vd Hof, initiatiefneemster, Petra Lip namens Univé Zuidwolde en Jan Willem Bond namens dorpsbelangen Zuidwolde. Zowel Univé als Dorpsbelangen zijn actief betrokken bij de plaatsing van Aed’s en het verlenen van een substantiële financiële bijdrage daarvoor. Zo heeft Dorpsbelangen Zuidwolde inmiddels vier Aed’s gesponsord.

Op dit moment is er een goede spreiding van Aed’s in Zuidwolde. Wilt u weten waar deze hangen of wilt u zich als burgerhulpverlener aansluiten? Kijk dan op HartslagNu.nl.

Op de Oranjeavond heeft u de gelegenheid gehad om verbeterpunten in het dorp aan te geven.

Daar kunnen wij iets mee en we hebben een aantal opmerkingen gebundeld.
We noemen het project " de schelpenpaden in Zuidwolde"

- waar liggen ze
- waar liggen ze niet
- waar zouden ze moeten liggen
- wat zou er aan gedaan moeten worden.

Meld je aan als jij je wilt inzetten om eea in kaart te brengen en om mee te denken in oplossingen.

Delen van dit bericht is wenselijk.

Al enige tijd stimuleert Dorpsbelangen Zuidwolde de beschikbaarheid van AED’s in Zuidwolde. Mede dankzij diverse acties van www.buurtaed.nl is ons dorp voorzien van een behoorlijk netwerk aan AED’s. 

Om een AED optimaal beschikbaar te hebben in geval van een hartstilstand, moet deze aangemeld zijn via de site www.hartslagnu.nl. Op die site staat prominent op de homepagina een link naar het aanmelden van een AED. 

Onze oproep is dan ook duidelijk: heeft u een AED, meldt deze aan. Hoe eerder een AED aangesloten wordt op het slachtoffer, des te groter de overlevingskans.

Verder blijft dorpsbelangen de aanschaf van AED’s stimuleren. Wilt u een actie opzetten, kijk dan even op de site van buurtaed.nl of er al een AED in uw buurt aanwezig is en voor informatie over het opzetten van een sponsor actie.

Aan de slag met vernieuwing van De Boerhoorn

Het beheer van ontmoetingscentrum De Boerhoorn is per januari officieel in handen gekomen van de inwoners van Zuidwolde, dat wil zeggen via de nieuwe bestuursleden die vanaf dat moment de stichting aansturen. Samen met de 4 vaste medewerksters en de vrijwilligers zijn ze enthousiast aan de slag gegaan om het centrum toekomstbestendig te maken.

Inmiddels is er een eigen telefoonnummer (0528 – 217312), website (www.deboerhoorn.nl), digitale nieuwsbrief,  Facebookpagina en ontstaan er nieuwe initiatieven zoals het organiseren van activiteiten die mensen naar De Boerhoorn halen, zoals op 11 mei de glamour & glitterbingo.

In gesprek met gebruikers

Met alle vaste gebruikers van de voorziening voert het bestuur in maart en april gesprekken, ter verdere kennismaking, over het actualiseren van de huurafspraken maar ook om mee te kunnen denken over wensen en behoeftes en om ideeën te verzamelen die De Boerhoorn aantrekkelijker maken.

Aanpassingen toiletten

Gezien de onduidelijkheid over het al dan niet gerealiseerd worden van een multifunctionele accommodatie in Zuidwolde zijn grootschalige aanpassingen aan het gebouw niet aan de orde. Wel zijn updates nodig, zoals de toilettenblokken die in maart onder handen worden genomen. Met hangtoiletten, nieuwe vloer- en wandafwerking zijn deze weer hygiënisch en effectief te onderhouden.

Nieuwe bestuursleden

De beheerstichting is op zoek naar extra bestuursleden. Josette van Heijst moet helaas stoppen met haar werkzaamheden en wil het bestuurswerk graag overdragen aan iemand met affiniteit voor personele zaken en de ontwikkeling van nieuwe activiteiten. Heb je belangstelling? Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Goede start restauratie de Meule van Wassens

In de afgelopen 2 maanden is er een flinke start gemaakt met de restauratie van de molen van Zuidwolde. Na het verwijderen van de kap en het plaatsen van een nooddak eind vorig jaar voert molenmakerij Groot Wesseldijk nu veel van de gespecialiseerde werkzaamheden in hun werkplaats in Lochem uit. Eind februari/begin maart werd ook weer zichtbaar op locatie gewerkt: de kap is verder gedemonteerd en er is een nieuwe zoldervloer in de molen aangebracht. Het hout daarvoor was gezaagd in de koren- en houtzaagmolen in Ruurlo. De komende maand staan werkzaamheden aan het wiekenkruis en de molenas op de planning.

Voor video’s en foto’s van de werkzaamheden, zie www.demeulevanwassens.nl.

Duurzame invulling

Het bestuur is ondertussen bezig om het langetermijnplan, waarmee de molen na de restauratie onderhouden moet gaan worden, invulling te geven. In januari heeft een eerste brainstormbijeenkomst plaatsgevonden waarbij met ondernemers en organisaties in de food-, agrarische en recreatieve sector over een duurzame bestemming van de molen is nagedacht. Ideeën als het realiseren van een winkel of distributiepunt voor streekproducten tot een trouwlocatie of energieopwekkingspunt zullen verder onderzocht worden op haalbaarheid.

Meule van Wassens-tas

Een van de betrokken ondernemers is Jumbo Termeulen die vanaf januari een speciale Meule van Wassens-shopper verkoopt. De opbrengst is geheel voor de stichting. De actie loopt goed, er zijn in korte tijd al veel tassen verkocht. Dat kan het hele jaar doorgaan, want bijbestellen doet Koen Termeulen graag.