Op 25 januari vond er een vervolg plaats op de 'Keukentafelgesprekken' die eind 2007 door Dorpsbelangen zijn georganiseerd. Onder de noemer 'Wat Woj' was dit 'Keukentafelgesprek' door Stichting Welzijn De Wolden en Dorpsbelangen Zuidwolde speciaal voor jongeren georganiseerd. 12 jongeren woonden deze bijeenkomst bij. Aan hen werd gevraagd wat zij van de ontwikkelingen in Zuidwolde vinden en wat hun wensen en idee├źn zijn.

Tijdens de gesprekken kwam naar voren dat de jongeren graag een eigen jeugdhonk willen hebben in een eigen pand met meerdere vertrekken zodat er gelijktijdig verschillende activiteiten kunnen plaatsvinden. De jongeren zijn bereid om zelf flink mee te helpen met het oprichten en inrichten hiervan.
Ook zijn de jongeren van mening dat de huidige skatebaan op een niet zo handige plek ligt. Er is weinig overzicht waardoor men zich er niet altijd even veilig voelt. Ook is er geregeld overlast van jongeren die er alleen maar komen hangen. Een mogelijkheid zou zijn om de baan naar het Groene Hart te verplaatsen. Daar ligt al een schaatsbaan.

Een aantal jaar geleden is de jeugd beloofd dat er een trapveldje zou komen bij De Zwermkorf. Dit is echter nooit gebeurd.

Ook werd gesproken over:
Verkeer & bereikbaarheid: het fietspad langs de moestuinen en het kerkhof is erg slecht verlicht.
Wekgelegenheid & winkels: volgens de jongeren zouden er meer kledingwinkels met favoriete merken in Zuidwolde moeten komen. Ook winkels als Etos, Aldi, Hema, Milo en een Mc Donalds zijn zeer welkom.
Recreatie & Toerisme: de jongeren gaven aan dat een kermis in Zuidwolde erg gemist wordt en de vraag is dan ook of die weer terug kan komen.
Ook leek het een aantal jongeren leuk als er bij bijv. de Falieberg een apart jeugdgedeelte zou komen waar jongeren zonder hun ouders vakantie kunnen houden. De jongeren willen daarbij zelf helpen bij het organiseren van activiteiten.

Dorpsbelangen Zuidwolde legt momenteel de laatste hand aan het rapport over de 'Keukentafelgesprekken' die in november en december zijn gehouden. Het verslag van het gesprek met de jongeren wordt ook in dit rapport opgenomen.