Op 29 februari a.s. wordt in de Sporthal in Zuidwolde van 09.45 uur tot ca. 15.00 uur een groot festijn gehouden voor alle 55+ers in de gemeente De Wolden. Onder het motto "beweeg bewust" zijn er die dag diverse activiteiten. Zo zal er aandacht worden besteed aan gymnastiek, badminton, (stuit)volleybal, Nordic Walking, Tai Chi en is er een actief bridge-spel.

Daarnaast is er een voedingsdeskundige, een podoloog en kan er gebruik worden gemaakt van stoelmassages. Diverse (oud)sporters uit De Wolden, zoals Lamko Hulzebos, Jan van ’t Zand en Hans Scholing en Jan Bols uit Hoogeveen zijn deze dag aanwezig om met de mensen van gedachten te wisselen.

De doelgroep ouderen zal een steeds groter deel van de bevolking gaan uitmaken in onze gemeente. Het aantal 60+ers kent van 2004 tot 2015 een toename met 1400 personen. Het welbevinden van oudere mensen heeft alles te maken met zelfredzaamheid en in het verlengde daarvan de lichamelijke en geestelijke conditie. Door in beweging te blijven wordt hieraan gewerkt. Vandaar ook dat de organisatoren Henny Hofstede en Hillie ten Kate in het kader van hun opleiding tot seniorensportleider het idee hebben opgevat om een dag te moeten organiseren voor deze doelgroep.

Iedereen kan op 29 februari deelnemen aan de activiteiten die hem/haar aanspreken. Tussen de middag wordt een gezonde lunch geserveerd en het evenement wordt op een ludieke wijze afgesloten. De dag staat in het teken van het bewegen, maar de organisatoren hopen ook dat het sociale element deze dag niet ontbreekt. De doelstelling is om mensen op een prettige wijze bekend te maken met een aantal beweegmogelijkheden en om te trachten hen ook in de toekomst hiervoor enthousiast te krijgen en te houden. In de diverse dorpshuizen binnen de gemeente en in de Boerhoorn in Zuidwolde, de Tump in Ruinen en De Havezate in De Wijk liggen intekenlijsten, zodat een mogelijke raming kan worden gemaakt van het aantal te verwachten bezoekers.

Meer informatie over het evenement kan worden verkregen via het volgende mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 0528 372778/372737.