Op 25 mei hebben de verenigingen van Dorpsbelangen in de gemeente de Wolden op uitnodiging van het college van Burgemeester en Wethouders een bijeenkomst bezocht over de kadernota 2012.
In deze nota komt het college voor het volgende jaar uit op een te bezuinigen bedrag van bijna € 2 miljoen. De invulling hiervan moet nog definitief worden vastgesteld.

In 'de Wolden Courant' van 1 juni 2011 en op de website van de gemeente kunt u alles lezen over de plannen voor 2012. Aan de verenigingen van Dorpsbelangen zijn tijdens de bijeenkomst van 25 mei in verband hiermee drie vragen voorgelegd.
Vraag 1.
De Wolden is bezig te veranderen van een beheergemeente naar een ontwikkelgemeente. Er zijn veel plannen, die geld kosten. Deze zijn in de kadernota genoemd. Daarom moet er naast het realiseren van de plannen en ambities ook worden bezuinigd of omgebogen. Verder kunnen er inkomstenverhogende maatregelen, zoals belastingverhogingen, worden getroffen. De concrete vraag van B&W is: wat betekent dit veranderingsproces voor ons dorp Zuidwolde?
Vraag 2.
Op wat en welke voorzieningen in ons dorp Zuidwolde zijn we trots en willen we graag behouden? En wat heeft in onze ogen duidelijk een lagere prioriteit?
Wat hebben we er eventueel financieel voor over om bepaalde dingen te behouden?
Vraag 3.
Wat heeft onze vereniging Dorpsbelangen nodig om onze werkzaamheden, in een tijd van bezuingingen te blijven doen?
Graag betrekken wij u als leden van onze vereniging en als inwoners van ons dorp bij het beantwoorden van deze vragen. Het gaat dan om vraag 1 maar vooral om vraag 2.
U kunt uw reacties kwijt op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wij zijn benieuwd naar uw reacties en wij zullen deze onder de aandacht van het college van B&W en de Raad brengen.
Wij houden u hiervan op de hoogte via de gebruikelijke nieuwsbrieven, die u ook op deze website kunt vinden.