Beste leden,
 
Op 9 april a.s. vindt onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. Om 20.00 uur starten we met het officiële gedeelte van de ledenvergadering, waarvoor we u van harte uitnodigen. 


Wij zien u graag op 9 april.
 
Bestuur Dorpsbelangen Zuidwolde
Marijn Linde, Hans Mackor, Siep Bos, Linda Barelds, Jan Slagter en Ferdinand Bennink

 

Te downloaden vergaderstukken:

Ben je een betrokken inwoner van Zuidwolde? Dan zoeken we jou!

Wij zijn op zoek naar leden voor het stichtingsbestuur van Ontmoetingscentrum Boerhoorn.

Wij zoeken inwoners van Zuidwolde die betrokken zijn bij hun dorp en een ondernemende insteek hebben. Inwoners die in staat zijn te werken aan een visie op de toekomst van de Boerhoorn. Inwoners die streven naar samenwerking met andere organisaties in het dorp, (sport)verenigingen en met de gemeente.

2015 en 2016 hebben in het teken gestaan van de route naar verzelfstandiging van het ontmoetingscentrum in Zuidwolde. Een projectgroep is in opdracht van dorpsbelangen Zuidwolde de uitdaging aangegaan om te adviseren hoe deze verzelfstandiging gerealiseerd kan worden. Inmiddels hebben we een akkoord gekregen van de gemeente op dit advies, wat betekent dat een nieuw stichtingsbestuur met de uitwerking aan de slag kan!

Wij zijn op zoek naar 5 tot 7 leden.

Specifiek zoeken we, voor een goede mix in het bestuur, mensen met:

  • kennis van bestuur en organisatie,
  • of uitgebreide kennis van financiën,
  • of kennis van techniek en beheer,
  • of kennis van personeel (HRM),
  • of kennis van marketing en promotie (communicatie),
  • of veel enthousiasme en interesse voor ontmoeten in de Boerhoorn.

Ben je geïnteresseerd? Dan komen we graag in contact met jou! Je kan je interesse kenbaar maken via een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via een telefoontje naar Siep Bos (06-22607978) of Linda Barelds (06-22355869). Graag horen we van je!

 

11 en 12 april: informatiebijeenkomsten over advies voor toekomst van De Boerhoorn
De initiatiefgroep en klankbordgroep deden het afgelopen jaar onderzoek naar de verzelfstandiging van het ontmoetingscentrum De Boerhoorn. Op 11 en 12 april lichten ze hun advies toe.

De Boerhoorn moet een multifunctioneel centrum worden met de sfeer van een dorpshuis. Een sociaalmaatschappelijke onderneming met aanbod voor huidige en toekomstige gebruikers. De adviesgroep denkt dat het overdragen van het beheer aan de inwoners van Zuidwolde mogelijk is wanneer aan een aantal voorwaarden wordt voldaan.


Samenwerking
Het advies is ook om meer samenwerking te ontwikkelen rond De Boerhoorn. Daarbij kan je denken aan samenwerking met bijvoorbeeld de bibliotheek, Zantingehof, Welzijn de Wolden, gemeente, zalencentrum Den Kaat, Medisch Centrum Thijinge en de ondernemersvereniging. Belangrijk is ook dat er een visie op de toekomst van het gehele gebied aan de zuidoostkant van de Hoofdstraat komt.

Einddoel is te komen tot een in alle opzichten duurzaam multifunctioneel centrum met de sfeer van een dorpshuis waar iedereen welkom is voor activiteiten, ontmoeting, informatie en advies, cultuur en gebruik van ruimtes en catering.

De informatiebijeenkomsten vinden plaats in De Boerhoorn. Aanvangstijden: 11 april 20.30 uur en 12 april 15.00 uur. De zaal is een kwartier van te voren open, de koffie staat dan klaar. Iedereen is welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig.

De initiatiefgroep voor de verzelfstandiging van het beheer van De Boerhoorn wil u als inwoners van Zuidwolde graag tussentijds informeren over het onderzoek dat we sinds begin dit jaar doen. Iedereen is welkom op 5 oktober om 15.00 uur (inloop vanaf 14.45 uur) of 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) in De Boerhoorn.

De gemeente de Wolden en de Stichting Welzijn de Wolden willen dat De Boerhoorn vanaf 1 januari 2017 door de bevolking zelf beheerd wordt. Daarom doen we als initiatiefgroep op verzoek van Dorpsbelangen Zuidwolde onderzoek naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van het door de gemeente gewenste toekomstige beheer. Een klankbordgroep ondersteunt ons hierbij.

Lees meer...

De gemeente De Wolden heeft de opdracht van Verzelfstandiging van het zwembad "De Waterlelie" neergelegd bij dorpsbelangen Zuidwolde. Dorpsbelangen Zuidwolde heeft een voortrekkersrol gehad in het organiseren van een tweetal informatieavonden bij de bevolking van Zuidwolde en de omliggende dorpen en het vormen van een projectgroep.

De projectgroep bestaat uit Martin Hofstede ( voorzitter ), Margriet Kuiper ( secretaris ), Marja Holtmaat ( Penningmeester ), Joke Kloeze, Bas Gruppen, Peter Weustink, Marco Lubberman en Carmen Weiland. Dit achttal zal in samenwerking met Eduard Annen van Gemeente De Wolden de organisatie op zich nemen rondom de uitwerking van de verzelfstandiging. 

Lees meer...

De initiatiefgroep gaat in gesprek met gebruikers en bewoners. We willen graag weten wat de ervaringen met het gebruik van De Boerhoorn zijn. Hoe belangrijk mensen het ontmoetingscentrum vinden. En waar mensen zich zorgen om maken en welke wensen er wellicht zijn voor ander gebruik van de voorziening in de toekomst.

Alle organisaties die nu al gebruik maken van De Boerhoorn hebben inmiddels een vragenlijst ontvangen en kunnen op 28, 29 en 30 april in gesprek over hun ervaringen en wensen. Bewoners van Zuidwolde kunnen op 17 april vanaf 14.00 uur en 18 april ’s ochtends vanaf 09.00 uur bij supermarkten Jumbo en Plus hun opmerkingen en ideeën voor de toekomst van De Boerhoorn. Initiatief- en klankbordgroepleden zijn dan aanwezig om u wat vragen te stellen.

Beeld van behoeftes
De informatie uit de gesprekken is belangrijk om een beeld te krijgen van de behoeften bij de inwoners. En gebruiken we om voorstellen te doen voor de nieuwe manier waarop De Boerhoorn zelfstandig verder kan gaan. Deze voorstellen zullen worden besproken met de klankbordgroep. En daarna ook via open informatieavonden met inwoners van Zuidwolde. Het moet leiden tot een advies aan Dorpsbelangen Zuidwolde waar zoveel mogelijk bewoners zich in kunnen vinden.

Wilt u ook wat kwijt?
Iedereen die een mening over De Boerhoorn wil geven, kan dit doen door op deze site een korte vragenlijst in te vullen.
Wij horen graag van u!

Klik op deze link voor het vragenformulier.