Vanaf 12 december wijzigen de routes en vertrektijden van de bussen in Zuidwolde. Bus 31 gaat een andere route rijden. Er komen twee lijnen bij: spitsbus 134 naar Meppel en 231 naar Balkbrug.

  •  lijn 31 gaat rijden op de route Hoogeveen – Zuidwolde – Linde – Dedemsvaart.
  • lijn 34 gaat elk uur rijden op de route Hoogeveen – Zuidwolde – Koekange – De Wijk – Meppel
  • lijn 134 gaat in de spitsuren rijden op de route Zuidwolde – De Wijk – Meppel
  • lijn 231 gaat in de spitsuren rijden op de route Zuidwolde – Balkbrug. Dit is een klein busje. Deze stopt niet op De Vennen en De Marsen maar rijdt via de Hoofdstraat.

Meppel is dan in de spits elk half uur bereikbaar. Bussen 34 en 134 krijgen hele goede aansluitingen op de trein naar Zwolle. Dit is voor scholieren naar Windesheim en Deltion in Zwolle vaak een snellere optie dan reizen via Balkbrug.

Balkbrug blijft bereikbaar met bus 231, weliswaar alleen in de spits. Hiermee kan nog steeds snel naar de oostkant van Zwolle worden gereisd. In de daluren en vakanties reist u via Dedemsvaart met lijn 31.

Nieuw is de lijn naar Dedemsvaart. Deze komt circa 10 minuten aan voor de schooltijden van Zeven Linden en het Vechtdal College. De bus krijgt voor de scholen ook een halte. Vervolgens gaat de bus direct naar het busstation. Hier kan worden overgestapt op de bus van Keolis naar Zwolle.

 

Plan uw op www.qbuzz.nl/gd (kies een datum vanaf 13 december). Hier kunt u ook terecht voor abonnementen.

 

Op het traject Zuidwolde – Balkbrug (lijn 231) en Hoogeven – Zuidwolde – Dedemsvaart (bus 31) is ook het abonnement RRReis Altijd Vij van busmaatschappij Keolis geldig.

 

Tot slot: op momenten dat de bus niet rijdt, kan de hubtaxi u ook in 2022 brengen vanaf busstation Zuidwolde naar uw bestemming of andersom. Bijvoorbeeld vanaf Dedemsvaart of Balkbrug ’s avonds en in het weekend. In de eerste maanden van het nieuwe jaar geldt een actietarief. Zie www.hubtaxi.nl voor meer informatie en tarieven.